Uzaktan Çalışan Ekibinizi Motive Etmenin 5 Yolu

Çalışanların karşılığında ücret dışında bir şey beklemeden işyerlerinde görevlerini yerine getirmeleri gereken günler geride kaldı. Bugün, bir çalışandan basit işçilik taahhüdünden çok daha fazlası bekleniyor.

Duygusal olarak ve örgütün hedefiyle bağlantı kurmaları gerekir. Bu duygusal bağlantı, çalışanları üretmeye çeker ve sonuçta verimlilik ve performansın artmasını sağlar. Çalışanların %60'ının çalıştıkları işlerinde mutlu olduklarında daha üretken olacağını biliyor muydunuz?

Araştırmalar, daha bağlı çalışanların kuruluşlara daha yüksek müşteri memnuniyeti seviyeleri, gelişmiş üretkenlik ve daha fazla kâr şeklinde faydalar sağladığını kanıtlıyor. Dijital dönüşüm ve dinamik çalışma kültürü, modern işyeri senaryolarını canlandırmaktan sorumludur.

Uzaktan ekip üretkenliğini yönetmek ve ekibinizi görevlendirmek oldukça zordur, yeni normal düzende ofiste veya evde çalışmaya devam eden şirketlerin personel motivasyonunu ve çalışan bağımlılığını arttırma da kullanabileceği birçok farklı etkinliği sizler için hazırladık.

İşte personelinizi (uzaktan veya ofiste) motive etmenin 5 yolu;

1- PersoneliniziSağlıklarını Önemseyin

Dünya’yı etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle insanların sağlığa verdiği önem oldukça artmaktadır. Hareketsiz ve stres altında ki bireylerde üretkenlik ve verimlilik düşmektedir. Sağlıklı Atıştırmalık kutuları hazırlayarak evde veya ofiste çalışan personelinize sürprizler yapabilirsiniz.

Herhangi bir katkı maddesi içermeyen atıştırmalıklardan oluşan bu kutu ile çalışanlarınızın enerjisini ve motivasyonunu tekrar yükseltebilirsiniz.

2- Online Eğitimler ile Kişisel Gelişimlerine Katkı Sağlayın

Yüzyüze etkinliklerin gerçekleştirilemediği günümüz şartlarında online eğitim etkinlikleri düzenleyerek çalışanlarınızın kişisel gelişimlerine veya iş haytalarında ki gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz.

3- Online Söyleşiler ile Keyiflendirin

Birçok farklı konuda çalışanlarınız için hazırlayacağınız online söyleşi etkinlikleri ile farklı deneyimler ve farklı konularında hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

4- Online Bilgi Yarışması Düzenleyin

Evden çalışma sisteminde çalışanlarınıza keyifli ve tatlı bir rekabetin oluşacağı keyifli bir online bilgi yarışması planlayabilirsiniz. Hem eğlendikleri hemde bilgilerini yarıştırdıkları online bir etkinlik ile motivasyonu arttırabilir, yarışma sonunda kazananlara hediyelere verebilirsiniz.

5- Online Atölyeler ile Stresi Azaltın

Online atölye programları ile çalışanlarınızın yeni bir hobi edinmelerini sağlayabilirsiniz, Online kurumsal atölye etkinlikleri belirsizlik dönemlerin de yaşadıkları stresin azalmasına ve üretkenliklerinin artmasına bu sayede katkı sağlayabilirsiniz.

Uzaktan çalışanlar, birçok işletme için değerli bir varlık haline geldi, ancak onlara değer verdiğinizi biliyorlar mı?

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, çalışanların%65'inin bir yıl içinde iyi iş için herhangi bir şekilde takdir görmediğini söyledi. Bu nedenle, uzaktaki çalışanların işinden memnunsanız onlara bunu gösterin. Bunu yaparsanız, harika çalışanları elde tutma şansınız daha yükselir.

Business Fun Days, ekibi olarak sizler ve çalışanlarınız için birçok farklı online etkinliklerimiz bulunmaktadır. Çalışanlarınıza onların yanlarında olduğunu göstermeniz için şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog