Şirket Motivasyon Etkinlikleri

Şirket İçi Motivasyon Etkinlikleri her firma için önemli motivasyonlardan biridir. Şehrin koşuşturması ve iş hayatının yoruculuğu, çalışanların çalışma isteğini günden güne azaltıyor. İş hayatı, ekonomik olarak insanların beklentilerini karşılasa dahi sosyal hayattan uzaklaştırması sebebiyle iş tatmini her zaman sağlanamıyor. İşinden tatmin olmayan çalışan ise her geçen gün işine yabancılaşıyor. İşini benimsemeyen, işverenle aynı amacı paylaşmayan çalışanların verimi, ne kadar zorlarsa zorlasın belirli bir seviyenin üzerine çıkamıyor.

Motivasyon eksikliği sadece ilgili şahsın verimsiz çalışmasına yol açmıyor. Çevredeki tüm çalışanlarda bu olumsuz havadan etkileniyor. Mutsuz çalışan, kendisini o organizasyonun parçası olarak görmüyor. İşe katkısı azaldığı gibi grup çalışması yapamıyor, fikir üretmiyor.

Neden İhtiyaç Duyuluyor?

Çalışanın verimli çalışmasını sağlamanın en temel kuralı şirketin vizyonu ile çalışanın hedefi arasında gerekli uyumu sağlamaktan geçiyor. Bu kapsamda, öncelikle ortak hedeflerin çalışanlarla birlikte belirlenmesi önemli hale geliyor.

Ne var ki bunu sağlamak her zaman mümkün olmadığı gibi çalışanlar hedefleri işverenle birlikte belirleseler bile bir müddet sonra ekonomik gerekçelerle veya başka mazeretler ileri sürerek verimsiz çalışmaya başlıyor, hatta zaman zaman işten ayrılabiliyor.

Özellikle nitelikli personelin motivasyon kaybı, şirketlerin zor dönemler geçirmesine sebep olabiliyor. Nitelikli personeli kaybetmek, yeni personel yetiştirmeyi gerektirdiği gibi işe alınan yeni personelin uyum sağlayamaması dâhil yeni riskleri de birlikte getiriyor.

İnsanları çalıştıkları şirkete bağlamak, onların kendilerini şirketin bir parçası olarak görmelerinden geçiyor. Kişinin kendisini şirketin parçası olarak görmesi, kendisine değer verilmesiyle mümkün oluyor. Kendisine değer verildiğini hisseden çalışan, bunun karşılığı olarak kendisini işine daha iyi yoğunlaşıyor, işi için daha fazla fedakârlık yapıyor.

Mutlu Çalışan Verimli Çalışandır

Yapılan araştırmalar, hayatlarından memnun olan çalışanların veriminin arttığını gösteriyor. Çalışan şirketine bağlı, şirket vizyonu ile kendi hedeflerini bir görüyorsa;

Kişisel verim artıyor
Ekip çalışması kolaylaşıyor
Başarılı personel şirkette kalmaya devam ediyor
İş kazaları azalıyor
Mutlu çalışan daha az sağlık problemi yaşıyor ve şirketlerin sağlık giderleri düşüyor.

Etrafına pozitif bir enerji dağıtan mutlu çalışanlar, başkalarını da mutlu ediyor. Mutluluk, suya düşen bir taşın yaptığı etki gibi dalgalar halinde büyüyor, kısaca herkese mutluluk bulaşıyor.

Neden Yapılmıyor?

Şirketlerin düzenleyecekleri etkinlikler, yeni yönetim anlayışının gereklerinden birisini teşkil ediyor. Ana faaliyet alanına dâhil olması gereken bu tür etkinlikler, şirketlerin büyük bir kısmı tarafından ihmal ediliyor. Oysa bu tür etkinliklerle çalışanlara şirketin bir parçası oldukları, fert olarak önemli oldukları hissettirilerek çalışma motivasyon artırılıyor. Bunun yanında; şirket çalışanlarının dile getirmedikleri şirket içi ve kişisel sorunlar da oluşan samimi ortamda gündeme gelebiliyor. Ancak, tüm bu faydalarına rağmen etkinliklerin icrasının planlanması ilave bir çaba gerektiriyor. Yöneticiler, şirketin yönetimsel problemleriyle uğraşırken işin bu yönünü ihmal ederek aslında verimi de olumsuz yönde etkiliyorlar.

Kimler Yapabilir?

Şirket çalışanları, çalışmaya verilen kısa aralarda bu tür faaliyetleri planlayamıyor, dahası kendi işlerine ilave bir sorumluluk almak istemiyorlar. Üstelik insana hizmet etmek ve maddi karşılığı olmayan bu çabanın insanları her zaman memnun etmesi de mümkün olmuyor. Kurum içinde yapılan bu tür organizasyonların organizatörleri de kurum içerisinde ise belirli şahıslar olaya her zaman eleştirel yaklaşıyor, hataları dile getiriyor.

Buna karşın memnuniyetini dile getirenler olsa da bu şikâyetlerin arasında kaybolup gidiyor. Neticede şirket çalışanlarının düzenleyeceği etkinlikler, bazı çalışanlara ilave bir yük getirmesi ve yükü taşıyanların bir de eleştiriye maruz kalmaları sebebiyle şirkete faydadan çok zarar getirebiliyor.

Organizasyon İçi Ayrı Bir Teşkilatlanma Mümkün mü?

Özellikle büyük şirketlerin bu tür faaliyetler için kurum içerisinde ayrı bir teşkilat kurmaları teorik olarak mümkün görünüyor. Ancak kârı maksimize etmeye çalışan bir şirketin, belki haftada, belki ayda hatta yılda düzenleyeceği bir etkinlik, günlük kısa molalarda yapacağı kısa faaliyetler için bir birim oluşturması ekonomik olarak uygun görünmüyor.

Üstelik bu tür çalışmaları yapacakların alanlarında uzman olmalarına olan ihtiyaç doğrudan personel maliyetini yükseltiyor. Bu personelin şirket içerisinde yoğun çalışanların gözündeki durumları da ayrıca huzursuzluk kaynağı olabiliyor.

Bir Bilen Daima Vardır!

Günümüzde her alanda uzmanlaşmış şirketler bulunuyor. Şirketlerin motivasyon etkinlikleri; daha az maliyetle daha profesyonel ekipler tarafında yapıldığında sonuçlarının da daha iyi olması bekleniyor.

Bu alanda uzman kadrosuyla şirketinizin yardımına koşacak bir kuruluş bulunuyor. Businessfundays.com adresinde hizmet veren şirket, yukarıda sıralanan her türlü motivasyon etkinliğini düzenlemek, şirketin ihtiyaç duyabileceği diğer faaliyetler için fikir üretmeye yeterli profesyonel kadrosuyla hizmet sunuyor.

Merkezi İstanbul’da bulun şirket, size özel çözümler sunuyor. Şirketin faaliyet alanını, çalışma şartlarını ve çalışanların ihtiyaçlarını dikkate alarak sizin yerinize sizin zaman harcamanıza ihtiyaç olmadan gerekli tüm planlamayı yapıyor. Yapılacak tüm etkinliklerde deneyim kazanmış yetkin personelle faaliyet gösteren şirketle temasa geçmek bu konudaki faaliyetlerin de başlangıcını oluşturuyor.

Blog