Şirket İçi motivasyon Etkinlikleri

Şirket içi Motivasyon Etkinlikleri düzenleyerek çalışanlarınızı mutlu edebilirsiniz, bu sayede mutlu çalışanlarınız daha çok çalışacaktır. Peki kurum içi motivasyon etkinliği ile çalışanlarınızı nasıl mutlu edeceksiniz?

Sizler için bazı şirket içi motivasyon etkinlik örnekleri hazırladık, bu etkinlikler ile şirket içerisinde enerjisi yüksek ve uyum içerisinde bir ekip oluşturabileceksiniz.

“Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır.” Henry Ford

Kurum İçi Motivasyon Etkinlik Örnekleri

Haftalık “En İyiler” Yarışması: “Şirket ruhu” yarışmaları için her hafta farklı bir tema seçin. İş arkadaşları, en yaratıcı satış konuşması, en iyi giyinen veya en iyi görünen masa gibi eğlenceli kategorilerde meslektaşlara oy verebilir. Şirket haber bülteninizde veya haftalık güncellemede fotoğrafları ve eğlenceli altyazıları ile bu çalışanlarınızı ön plana çıkarın.

Pazartesi Motivasyon Mesajı Gönderin: İnsanların işteki ve iş dışındaki olayları ile alakalı başarılarını ve heyecanlarını paylaşın. Doğum günü tebrikleri, seyahatten dönenler, satış hedefini gerçekleştirenler, kişisel gelişimize katkı sağlayanları belirleyerek takdir edin.

Eğlenceli Molalar Verin: Şirket içi motivasyon etkinlikleri arasında en çok tercih edilen aktivitedir. Ofis içerisinde belirleyeceğiniz farklı günlerde çalışanlarınız için farklı aktiviteler ve lezzetler hazırlayın. Atölyeler, Eğitim programları veya yeme-içme etkinlikleri çalışanlarınızın şirkete olan bağlılığını arttırmaya yardımcı olacaktır.

Çekilişler Düzenleyin: Haftalık veya aylık olarak ofis içerisinde tüm çalışanlarınızın katılabileceği çekilişler düzenleyin, bu bir konser bileti, tiyatro bileti, restoran hediye kartı veya sinema bileti gibi hediyeler olabilir.

Sürekli Öğrenmeyi Destekleyin: Çalışanlarınıza kendi işleri veya ilgi duydukları başka alanlarda kendilerini geliştirmeleri ve daha fazla bilgi edinmeleri için rutinler halinde eğitim programları düzenleyebilirsiniz, hangi eğitim programlarının düzenleneceği ile alakalı çalışanlarınızdan da fikir almalısınız.Onların ilgi duyacağı eğitim programlarını düzenlemek katılımı arttıracaktır.

Sosyal Sorumluluk Projelerine Katılın: Kediler için evler, engelli bireyler için tekerli sandalye vb. gibi bir çok yardımlaşma projeleri bulunmaktadır, ekipler halinde bu projeler için çalışabilirsiniz.

Motivasyon Konuşmacıları veya Talk Showlar: İlham veren konuşmalar veya talk Showlar çalışanlarınızın eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacaktır. İster kar amacı gütmeyen bir lider ister emekli bir sporcu olsun, çalışanların ilham verici bulacağını düşündüğünüz birisinden yaşam becerileri veya özellikle işinizle ilgili bir konuda konuşma yapmasını isteyin.

Şirket içi motivasyon etkinlikleri düzenleme amacınız ne olursa olsun, tüm çalışanlarınızı bir araya getirmenin en kolay yolu bu aktiviteleri düzenli olarak yapmanızdır, çalışanlarınızın bir arada olduğu etkinlikler de çalışanlar arasında ki sorunları görmeniz, departmanlar arasında ki iletişimi gözlemlemeniz oldukça kolaylaşacaktır. Büyük şirket kültürüne odaklanmanız ve uzun süre boyunca uyum içerisinde çalışan bir ekip oluşturmanız da şirket içi motivasyon etkinlikleri büyük bir önem taşımaktadır.

Business Fun Days ekibi olarak şirketlerin ihtiyaç duyduğu birçok kurumsal etkinlik projemiz bulunmaktadır, çalışanların morallerini iyileştirmenin ve insanları daha az resmi bir ortam da birbirlerini tanımalarına yardımcı olmak için hazırlanmış bir etkinliğimiz bulunmaktadır.

Şirket içi motivasyon etkinlikleri ile ekip iletişiminin daha sağlıklı ve güçlü yürütülebileceğinden emin olabilirsiniz. 

Blog