Kurumsal Hediye’nin Önemi

Çalışanlara şirket hediyesi çok değerli bir yatırımdır.

Yapılan araştırmalar, çalışanlara verilen hediyelerin, elde tutma ve genel iş tatminine yardımcı olduğu için değerli bir yatırım olduğunu gösteriyor.

Çalışanlarınız sizin için ne kadar önemli olduklarını biliyorlar mı? İşletmeniz ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, çalışanlarınıza hediye vermeyi düşünmelisiniz. Çalışanlarınız, iş başarınızın anahtarıdır. Satışa, ürün yaratmaya, iş yerindeki tüm görevleri yerine getirmeye veya başka her şeye yardımcı olurken diğer yandan işinizin ilerlemesini sağlarlar. Günümüz şartlarında çalışanlarınıza saygılı davrandığınızdan ve onlara değer verdiğinizi calisanla gösterdiğinizden emin olmak zorundasınız.

Çalışanlarınız takdir edilmediğini hissettiğinde yeni bir iş bulabilir, sıkı çalışma dürtüsünü kaybedebilir. Hediye vermek, onların sıkı çalışmasını ve bağlılığını takdir ettiğinizi gösterir. O zaman çalışanlarınız önemli olduklarını bilecek, morallerini yüksek tutacaklardır. Bundan dolayı satışlarda veya yeni müşterilerde bir artış bile görebilirsiniz.

Çalışanlar Tanınmak İstiyor

Kimse onların sadece bir sayı olduğunu hissetmek istemez. Her gün yaptıkları iş ve işinize ayırdıkları zamanla tanınmak isterler. Çalışanlara ne istediklerini sorduğunuzda, basit tanıma onların en iyi cevaplarından biridir. Hediye, ne zaman ya da ne vermeniz gerektiğine dair tarih ya da fiyat etiketi yoktur. Hediyeler her boyutta olabilir ve günün sonunda en önemli olan şey eylemin arkasındaki düşüncedir. Minnettarlığınızı göstermek için pek çok harika hediye seçenek bulabilirsiniz. Bizce yılda en az bir kez, hatta daha fazla hediye vermek iyi bir fikir. Her çalışana aynı hediyeyi ve değeri vermek, hepsinin kendilerini eşit hissetmelerine yardımcı olur.

Çalışan Hediyeleri Neden Önemlidir:

1. Bir işverenden gelen hediyeler, çalışanların fark edildiğini ve değerli olduğunu hissettirebilir. Yapılan bir ankete katılan çalışanların %81'i işverenlerinden hediye aldıklarında takdir edildiğini ve%56'sı iyi bir iş çıkardığı için takdir edildiğini söylüyor. Bu jestler, bir çalışanın işverenine bakış açısını olumlu yönde etkileyebilir, bu da morali yükseltmek ve gelişen bir iş yeri yaratmak için uzun bir yol kat edebilir. Fikir almak için kurumsal hediye kategorimize bir göz atın.

2. Doğru hediye, çalışanların şirkete daha bağlı hissetmesini ve daha fazla kalmak istemesini sağlayabilir bu nedenle, Samimi bir hediye kutusu bir hediyenin zorunluluk veya gereklilik dışında da verilebileceğini gösterir.

3. Personel için hediyeler, iş memnuniyetini ve bağlılığı artırmaya yardımcı olabilir. Tüm personelinize aynı Hediye’yi seçmeye vermeye dikkat edin. Şirket içerisinde bir ayrımın yapılması yine şirket içerisinde huzursuzluğa ve kıskançlığa yol açabilir.

4. Çalışanlar Kendilerine değer verildiğini hissediyor. Çalışanlar şirket içerisinde özellikle özel günlerde aldıkları hediyeleri karşında kendilerini özel hissettiklerini ve hatta oldukça mutlu olduklarını söylüyorlar.

5. Şirket içerisinde ki memnuniyetin artmasına yardımcı oluyor. Çalışanların şirket içerisinde verilen hediyeler karşında memnuniyetlerinin arttığını ve şirkete olan bağlılıklarının da bu sayede arttığını söylüyorlar.

Konu ne olursa olsun şirket içerisinde hediyeleşmek, özel günlerde çalışanlara hediyeler vermek, personelinizin motivasyonunun artmasına, moral bulmasına ve en önemlisi şirket içerisinde değerli olduklarını hissetmelerine yardımcı olacaktır.

Yeni bir yılı karşılamanın büyük bir heyecanı dört bir yanı sarmışken çalışanlarınıza onları unutmadığınızı ve keyifli bir yılbaşı akşamı geçirmelerini sağlamak için hazırladığımız hediye kutularımızı inceleyebilir ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog