Kurumsal Etkinlik Organizasyonu

Başarılı bir kurumsal etkinlik organizasyonu düzenlemenin en zorlu yani iyi bir plana ihtiyaç duyulmasıdır. Belki de bütün bir yıl boyunca konuşulacak olan bu etkinliğinizi planlamadan önce sizlere yardımcı olacak bazı ipuçları hazırladık.

Bu yazıyı okuduktan sonra bilmeniz gerekenler:

Kurumsal etkinlik organizasyonu nedir ve bir etkinliği düzenlemenin ana nedenleri nelerdir?
Bir şirket etkinliğini diğer etkinlik türlerinden farklı kılan nedir?
Kurumsal etkinlik türleri nelerdir?

Kurumsal Etkinlik Organizasyonu Nedir?

Çalışanların motivasyonunu arttırmak, üretkenliği arttırmak, başarılı bir işi kutlamak, yeni bir ürün lansmanı, yeni bir yılın kutlaması veya hayır etkinlikleri amacıyla şirket iç personeline veya şirket müşterilerine yönelik yapılan organizasyonlardır.

Kurumsal Bir Etkinlik Organizasyonu Düzenlemenin Ana Nedenleri

Marka / ürün bilinirliğini artırmak (fuarlar, konferanslar, ürün lansmanları)
Şirket kültürünü geliştirmek, çalışanların bağ kurmalarına yardımcı olmak ve personeli eğlendirmek (teşvik gezileri, ekip oluşturma etkinlikleri)
Takım / bireysel başarıları kutlamak (takdir etkinlikleri)
Şirket iyileştirmelerini veya proje sonuçlarını kutlamak (iş yemekleri veya yönetim kurulu toplantıları)

Bir şirket etkinliğini diğer etkinlik türlerinden farklı kılan nedir?

Kurumsal bir ekip için bir etkinlik planlamak, bağımsız bir sergi planlamaktan farklıdır. Sıkı bir bütçe ve şirketin misyon ve vizyonuna uygun bir kurumsal etkinlik organizasyonu planlamak sanıldığı kadar kolay değildir.

İster tek başınıza bir etkinlik planlamaya çalışın, isterse bir ekibin üyesi olun, kurumsal etkinlik yönetiminin bu üç yasasını bilmelisiniz. İlk olarak, davetlilerin sayısı ne olursa olsun, herhangi bir bilet olmasa bile katılımı yönetmek için her zaman iyi bir yol bulmalısınız. İkincisi, tüm sorumluluklar size bırakılmış ise, kurum kültürüne dalmak için özel zamanınızı feda etmeye hazır olmalısınız. Ofiste biraz zaman geçirin, insanlarla konuşun, etkinlik davetlilerine ve paydaşlara beklentileri vb. Hakkında sorular sorun. Bir şirketin neyi temsil ettiğini bilmiyorsanız, o şirketin personeli için başarılı bir kurumsal etkinlik organizasyonu düzenleyemezsiniz. Son olarak, hayatta kalan biri olmalısınız, yaşanacak tüm olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalı ve pratik çözümler üretmelisiniz.

Kurumsal Etkinlik Türleri Nelerdir?

Çoğu zaman insanlar “kurumsal etkinlik” terimini duyduklarında iyi müzik ve lezzetli yemekleri olan bir ofis partisi hayal ederler. Bir etkinlik planlama şirketi olarak kurumsal etkinlik organizasyonlarının bundan daha fazlasını ifade ettiğini biliyoruz.

Aşağıda, sizlerle en popüler kurumsal etkinlik organizasyonu çeşitlerini sıraladık.

Motivasyon Gezileri
Fuarlar
Happy Hour Etkinlikleri
Yönetim Kurulu Yemekleri
Seminer/Konferanslar/Eğitimler
Takdir ve Teşekkür Etkinlikleri
Yardım Etkinlikleri
Ürün Lansmanları
Motivasyon Etkinlikleri

Kurumsal Etkinliklerde Nelere Dikkat Edilmeli

  • Öncelikli olarak doğru bir hedef belirlemelisiniz, bu etkinliği neden yaptığınızı bilmelisiniz.
  • Etkinlik için harcanacak olan bütçenizin onayını almalısınız.
  • Verilmek istenen mesajı belirlemelisiniz.
  • Pazarlama gücünüzü en iyi şekilde kullanmanız için yaratıcı düşünün.
  • Planlaması için profesyonel bir şirketten destek alın.
  • Etkinlik sonrasında geri bildirimleri takip edin.

Özetle, sizinle paylaşmak zorunda olduğumuz bazı cesaret kırıcı bilgilerimiz de var: Harika bir şirket etkinliğinin nasıl planlanacağı konusunda net bir tarif yok. Fakat Bununla geri bildirimi yüksek ve oldukça başarılı etkinlikler de var.  Hedefinizi belirleyin, çalışanlarınızı tanıyın ve onların seveceği aktiviteleri etkinliğinize eklemeyi unutmayın.

Blog